Imatges en Llibres

Images of Arctic Science (2020)

A l’abril de 2020 la UE, a través de l’organització INTERACT, va organitzar un concurs fotogràfic per a publicar un fotollibre sobre l’Àrtic. En les seves paraules:

“The idea behind this book is to provide a visual impression of Arctic science in pictures. As scientists, we normally tell stories in words, figures and tables in scientific papers, in textbooks, at lectures and in popular science articles. However, many of us – if not all of us – have experienced the Arctic through our cameras; both for more technical, research related pictures and for pictures simply catching the beauty of our workplace and what surrounds it. For this book we have chosen 107 pictures to tell 107 different stories – every picture in the book is a story of its own – about Arctic science, Arctic landscapes, Arctic nature and the people living there.”

De les 107 imatges que composen el llibre, finalment n’hi ha dues meves. Una modesta contribució en un llibre ple d’imatges espectaculars, però de la que n’estic especialment content. Si cliqueu sobre la imatge d’abaix (una de les dues meves publicades), podeu baixar el pdf del llibre. Espero que us agradi:

FOTCIENCIA14 (2017)

Cada any, el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) y la Fundación Española para la Ciencia y la Tecnología (FECYT) organitzen el concurs de fotografíes FOTCIENCIA per a divulgar la ciència a través d’imatges impactants i breus texts divulgatius. Quasi cada any participo aportant alguna de les meves imatges i al 2016 vaig tenir la sort que una de les meves fotografies va ser escollida per a formar part del catàleg que va acompanyar les 7 imatges guanyadores.

El llibret recull les 49 imatges que el jurat va considerar més interessants. El fitxer pdf del llibret es pot descarregar de la seva pàgina web. Han volgut fer un fitxer tant lleuger que les imatges han quedat amb una qualitat pèsima. El que és una llàstima, la veritat.

Us deixo la fotografia publicada aquí sota perquè la imatge del llibret no li fa justicia: