Sobre mí

Treballo desde fa forçes anys com a Investigador Científic en el Consell Superior d’Investigacions Científiques (CSIC) i aquesta feina m’ha permés desenvolupar tres de les meves grans passions: la ciència, els viatges i la fotografia.

Sempre que surto de casa, ja sigui per feina o per plaer, procuro portar amb mí la meva estimada i ja força atrotinada Canon EOS 7D mark II, junt and tot un regitzell d’objectius que he anat adquirint amb el temps, i intento reflexar la bellesa i majestuositat d’aquest món on vivim. Després de donar forçes voltes una de les coses que m’he adonat, i ja se que és un tòpic però es que és cert, és que no cal fer grans viatges a zones exòtiques i llunyanes per a trobar aquesta bellesa. Sovint, aquesta es troba a la cantonada i no l’arribes a apreciar perquè s’ha tornat rutinària de veure-la a diari.

Jo he trobat la bellesa tant en els paisatges propers i llunyans com les diferents espècies d’animals i flors. Sols cal parar una mica, desconectar del vertígen diari i mirar el món amb calma. En aquesta pàgina web intento mostrar la bellesa que he vist al llarg del temps.

La feina que faig també implica desenvolupar tota part de divulgació que considero fonamental i imprescindible ja que el meu sou es paga amb diners públics. Per això, desde fa uns anys he incorporat a la motxilla fotogràfica una GoPro (primer va ser una 3 i ara és una 5 Black Edition) i un dron DJI Mavic Pro amb els que procuro mostrar diferents aspectes de la feina que fem quan sortim de campanya arreu del món. Els videos que hi ha a la pàgina són el fruit d’aquest esforç divulgatiu.

Una de les meves altres passions que mig cavalca entre la ciència i la fotografia és l’astrofotografia. Desde petit sempre m’ha fascinat el cel. Seguidor incondicional del programa Cosmos: un viatge personal de Carl Sagan i Ann Druyan sempre he volgut entendre perquè l’espai és com és i poder admirar la seva increible bellesa. La primera part la vaig fent llegint tot el que puc (i aconsegueixo entendre, que no és massa) sobre astronomia mentre que la segona part l’he aconseguida fent astrofotografia. Sempre he volgut tenir un telescopi però, per diferents circumstàncies, mai he arribat a comprar-me’l. I ara estic content de no haver-ho fet. En canvi, tinc una petita montura azimuntal, una càmera digital astromodificada, un objectiu fotogràfic de 135 mm i uns quants filtres que em permeten fotografiar el cel profund i els diferents elements que s’hi troben tot fent fotografia de gran camp. És a dir, no em centro en un objecte en concret sino que el poso en un cert context espaial, el que trobo que és molt enriquidor perque et permet veure el conjunt.

Si, per alguna casualitat voleu parlar amb mi, sempre hem podreu trobar a santigiralt at gmail.com (Canvieu el “at” per “@” i elimineu els espais davant i darrera de l’arroba i tindreu el meu correu correcte).